Як не потрапити у рабство

06.04.2017 14:01

 Серед найголовніших порушень прав людини в сучасному світі актуальним є злочин, який має багато назв – «біле рабство», «торгівля людьми», «контрабанда людьми». За оцінками експертів щорічно 1-2 млн. людей стають «живим товаром». Наприкінці ХХ сторіччя з його проявами зіткнулась і Україна.

Складна економічна ситуація в Україні, високий рівень безробіття, недосконалість законодавства та правова необізнаність громадян є основними умовами, що сприяють цьому явищу. Прагнучи кращої долі, люди їдуть за кордон шукати добру роботу. Спритні ділки щороку використовують сотні таких шукачів.

Особливу групу ризику становлять жінки та молодь. Щоб не потрапити в тенета рабовласників кожен має знати про небезпеку, яка може очікувати. Так в приміщенні Дунаєвецької міської бібліотеки було проведено годину правознавства “Як не потрапити в рабство”. Змістовну зустріч зі студентами ВПУ №36 провели: фахівець із соціальної роботи Дунаєвецького районного центру соціальних служб для сімї, дітей та молоді Верещинська А.І., завідувач абонементу для дорослого користувача та юнацтва Дунаєвецької міської бібліотеки Лалак Н.Ю. начальник Дунаєвецького відділення бюро вторинної правової допомоги Шалигіна Т.В. Студенти почули про види сучасного рабства, ознайомились з причинами пошерення торгівлею людьми, ризиками. А також отримали рекомендації як убезпечити себе та не потрапити в небезпеку. Юнаки та дівчата активно приймали участь у обговоренні даної теми. Також під кінець заходу зі студентами було проведено бесіду стосовно ризиків, які чатують у соціальних мережах, адже дана тема на даний час є досить актуальною. Одним із напрямків роботи ДРЦСССДМ є інформаційно-профілактична робота з молоддю, тому працівники центру регулярно проводять заходи з дітьми та молоддю, щоб максимально захистити їх від негативних соціальних явищ.

 

Фахівець із соціальної роботи ДРЦСССДМ

Верещинська А.І.

© 2013 Усі права захищені.

cтворити безкоштовний сайтWebnode