Я – громадянин і патріот держави

17.04.2015 10:55

  Так називався захід , який провів Центр соціальних служб для сім’ї. дітей та молоді  у Дунаєвецькому філіалі ВПУ-36. Час спливатиме, але дуже важливо, щоб юні знали і пам’ятали про тих, хто не жаліючи сил, здоров’я і життя воює за незалежність. Народжені жити, любити, творити давно пішли з життя, для них війна закінчилася не салютом, а свинцем у серці. Вони заповіли нам берегти, пам’ятати і любити свою Батьківщину. Тож завдання нашого покоління – не забути людей, які прославили Україну своїм героїзмом. Наш народ добре знає ціну миру, мирного життя. Мир – це ранок, повний світла та надій. Мир – це квітучі сади та повний колос на ниві. Мир – це шкільний дзвоник, це школа, у вікнах якої – сонце. Добре прокидатися і знати, що в тебе попереду прекрасний день, що тобі нічого не загрожує і всі твої мрії здійсняться. Добре бути щасливим.

Побажав учням великого щастя та мирного неба над головою і запрошений гість – учасник АТО, наш дунаївчанин  Пекарський Артем Олегович. Цей молодий юнак вже бачив смерть в обличчя і кожне слово сказане про цю жахливу війну його сильно переймає. Важко згадувати ті часи, розповідає Артем,  коли ми перебували під обстрілами в Луганському аеропорту. З його бригади живими залишились одиниці. Ще зовсім недавно ми пили з хлопцями чай, а вже тут їхні тіла лежать бездиханні.

   

У цій війні народжуються герої. Війна. Найважча. Найгірша. Та, що зруйнувала щасливе життя. Усі, хто може тримати в руках зброю - воюють. Інші не покладаючи рук працюють заради перемоги. Та не всім це до душі. Росія ніяк не може пробачити Україні її незалежність. Ліна Костенко писала: « У кожної нації свої хвороби. У Росії – невиліковні». Вороги розуміють, що тільки розділивши, посіявши ворожнечу, нас можна буде й надалі тримати в покорі». І щоб нас зробити слабшими, недруги намагаються нас розсварити. Російські сепаратисти зазіхають на територіальну цілісність нашої держави. На Сході точаться криваві бої. Там вирішується доля і майбутнє України. Ми знаємо, що ми – єдині, що перемога буде за нами. Єдина Україна – іншого шляху у нас немає.

Ольга Вольська – начальник відділу

соціальної роботи ДРЦСССДМ

© 2013 Усі права захищені.

cтворити безкоштовний сайтWebnode