Виявити, підтримати, зрозуміти, допомогти….

24.03.2017 15:46

У зв’язку із складною політичною ситуацією в Україні, тимчасовою окупацією її частини та продовженням проведення антитерористичної операції на Сході України, протягом 2014 - 2017 років однією з пріоритетних категорій отримувачів послуг Дунаєвецького районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді є внутрішньо переселені особи (ВПО), учасники АТО та члени їх родин.

Відповідно до законів України «Про соціальні послуги» і «Про соціальну роботу з сім’ями, дітьми та молоддю», «Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб», розпорядження Кабінету Міністрів України від 11.06.2014 року № 588-р «Питання соціального забезпечення громадян України, які переміщуються з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції», спеціалістами та фахівцями центру соціальних служб  проводилась відповідна робота з вищезазначеною категорією клієнтів в межах покладених на Центр завдань.

Впродовж 2015-2017 років за консультацією до спеціалістів центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді 
звернулось 9 родин, 12 виявлено в ході проведення роботи в населених пунктах району. Також робота проводилась з 30 родинами учасників АТО. Протягом минулого року до ДРЦСССДМ звернулося 11 сімей в яких виховується 28 дітей внутрішньо переміщених осіб, 24 родини, в яких виховується 23 дитини учасників антитерористичної операції. В ході роботи було задоволено 24 клопотання щодо соціальних гарантій, 4 – щодо вирішення юридичних питань, 11 послуг надано щодо профорієнтаційних питань, 4 консультації щодо забезпечення земельною ділянкою, 1 – щодо відновлення відсутніх документів.

Наразі працівниками Центру постійно опрацьовуються надані списки військовослужбовців та проводяться соціальні інспектування сімей з метою визначення їх потреб у вирішенні нагальних питань. За результатами проведеної оцінки потреб даної категорії можна зробити висновок, що основним залишається вирішення питань щодо оформлення та відновлення документів, оздоровлення, отримання психологічної підтримки,  забезпечення гуманітарною   допомогою . Відкритими залишаються питання відносно працевлаштування, забезпечення житлом, а також отримання медичного забезпечення та реабілітації .

Так, протягом минулого тижня працівниками ДРЦСССДМ було здійснено виїзди в такі населені пункти району як смт Дунаївці, с.Балин, с. Смотрич,с. Томашівка. Вході проведення роботи послугами охоплено 6 родини які перебувають в складних життєвих обставинах в т.ч. 2 родини вимушених переселенців, здійснено 7 обстежень родин на рахунок цільового використання коштів державних соціальних допомог.

Відповідно до потреб клієнтів здійснюється консультування психолога, надається правова допомога, залучаються представники районного центру зайнятості, управління охорони здоров’я, бюро правової допомоги.

Серед населення в обов’язковому порядку розповсюджуються пам’ятки

з переліком та контактами районних установ, куди переселенці можуть звертатися для вирішення питань та отримання необхідної допомоги.

 

 

Директор районного центру

соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді

Босакевич О.Л.

 

© 2013 Усі права захищені.

cтворити безкоштовний сайтWebnode