Тренінг для фахівців

18.10.2013 13:32

Соціальна політика держави щодо підтримки вразливих категорій сімей сьогодні зазнає модернізації та змін. Глава держави приділяє даному питанню особливу увагу. Підтвердженням цього є соціальні ініціативи Президента України В. Ф. Януковича щодо необхідності повного охоплення соціальними послугами найуразливіших категорій населення, раннього виявлення проблемних сімей та вчасного надання їм підтримки.

На Дунаєвеччині відбувся тренінг для фахівців із соціальної роботи на тему актуальних питань здійснення соціальної роботи з різними категоріями населення.

У ході проведення заходу з фахівцями із соціальної роботи спілкувались перший заступник голови обласної державної адміністрації Вадим Гаврішко та голова районної державної адмінстрації Юрій Кучерявий.

Вадим Гаврішко підкреслив, що усі соціальні ініціативи Президента України  В. Ф. Януковича направлені на соціальний захист людей. Насамперед йдеться про допомогу сімям у яких виховуються діти, багатодітним та сімям, які потрапили у складні життєві обставини.


Вадим Дмитрович зазначив, що Глава держави  не тільки показав необхідність впровадження соціальних ініціатив, але й  визначив механізм  практичної їх реалізації. І саме фахівці із соціальної роботи сьогодні виконують важливі завдання щодо практичної реалізації цих ініціатив. Такі фахівці повинні належним чином виконувати свої  обов’язки щодо попередження негативних ситуацій в родині, особливо у сімях з дітьми та надання своєчасної допомоги шляхом повного охоплення соціальними послугами тих категорій населення, які потребують допомоги з боку держави.

Не залишив Вадим Гаврішко поза увагою  і питання  співпраці та координації дій фахівців із соціальної роботи з керівниками органів місцевого самоврядування, загальноосвітніх навчальних установ, закладів охорони здоровя, дільничними інспекторами  міліції та іншими соціальними службами.

Юрій Кучерявий зосередив увагу присутніх на вимогах щодо належного здійснення соціальної роботи із вразливими категоріями громадян, на проблемних питаннях, що виникають під час роботи, зокрема соціальних інспектувань та соціального супроводу сімей, що перебувають в складних життєвих обставинах, Особливої уваги посадовця заслуговувало питання взаємодії усіх суб`єктів соціальної роботи у здійсненні комплексного надання адресної допомоги відповідно до потреби кожної людини.

“Фахівцям із соціальної роботи й надалі потрібно працювати над реалізацією соціальних ініціатив Президента України, щоб жодна родина, яка потребує сьогодні підтримки не залишилася без уваги, на одинці зі своєю бідою.  Один із пріоритетів соціальних ініціатив, проголошених Главою держави – це  ефективний захист прав дитини. Тому і для виконавчої влади, і для соціальних служб поставлене відповідальне доручення щодо якісного впровадження державної соціальної політики з підвищення стандартів життя, направлених, насамперед, на захист прав дітей, сімей з дітьми та найбільш уразливих категорій дітей. Ми спільно повині діяти на упередження, профілактику і допомогу”, – наголосив Юрій Володимирович.

Проведення тренінгу відбувалось за участі заступника директора Хмельницького обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді  Наталії Мельник та начальника відділу методичного забезпечення соціальної роботи ХОЦСССДМ  Ольги Мельник.

Цього ж дня перший заступник голови обласної державної адміністрації Вадим Гаврішко та голова районної державної адміністрації Юрій Кучерявий відвідали дві сімї, які, свого часу,  потребували втручання та допомоги з боку відповідних служб. Станом на сьогодні ситуація у цих сімях покращилась, кризових явищ немає, життя родини входить у нормальне русло. Дані сімї знаходяться під супроводом соціальних служб.

© 2013 Усі права захищені.

cтворити безкоштовний сайтWebnode