Співпраця дає свої результати!

12.05.2015 13:43

      У житті кожної людини бувають ситуації, коли складно знайти вихід, і тоді виникає проблема вибору шляху їх розв’язання. Хтось вирішує складні життєві обставини йдучи по важкому, але законному шляху, а хтось зважується на злочин, вбачаючи в цьому можливість влаштувати своє життя швидко, не прикладаючи зусиль. У другому випадку молоді люди нерідко опиняються на лаві підсудних, і їхні мрії розбиваються об сувору реальність. 

      Одним із головних напрямків роботи Дунаєвецького районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді є профілактика та попередження  правопорушень.  В цьому напрямку Центр вже не один рік поспіль пліч-о-пліч плідно співпрацює з Дунаєвецьким міжрайонним відділом кримінально виконавчої інспекції. Співпраця спрямована передусім на зменшення ризику скоєння повторних злочинів неповнолітніми та особами молодіжного віку, аби вони не опинилися за гратами. З метою покращення співпраці КВІ і ЦСССДМ у профілактиці правопорушень серед підлітків та молоді, які вже перейшли межу закону та відбувають покарання, не пов’язані з позбавленням волі щоквартально проводяться попереджувально - профілактичні заходи із залученням представників різних організацій та структур дотичних до цього напрямку роботи (служба у справах дітей, КМСД,) на яких   розглядаються методи впливу на кожну особу індивідуально, заходи профілактичного характеру спрямовані на зміну світогляду правопорушників,  обговорюються  проблеми, які найчастіше доводиться вирішувати.         Працюючи з цією категорією населення, працівники Центру соціальних служб надають соціальні послуги, здійснюють заходи, спрямовані на формування та закріплення здорового способу життя, профілактику шкідливих звичок, соціально-небезпечних хвороб, у тому числі ВІЛ/СНІДу, розповсюджують інформаційно-довідкову та соціально-рекламну продукцію. 

    Також спільними зусиллями ми намагаємося змістовно організувати дозвілля дітей та молоді, залучаючи до різного роду заходів. Так, наприклад, нещодавно в районі проводилась акція «За чисте довкілля», завдяки якій було організовано та проведено прибирання та благоустрій придорожної території та парку в м. Дунаївці. До акції активно долучились як працівники ЦСССДМ та КВІ так і умовно засуджена молодь, що перебуває на обліку ЦСССДМ, волонтери центру. На власному прикладі ми намагались донести до молоді важливість та результативність суспільно-корисної праці,  показати як можна по іншому, з користю для себе та оточуючих проводити свій вільний час.

                 О.Л.Босакевич, директор районного центру соціальних служб для сімї, дітей та молод

                В.М. Гуцол, заступник начальника, Дунаєвецького МРВ КВІ  УДПтС України у  Хмельницькій обл., капітан внутрішньої служби.

 

© 2013 Усі права захищені.

cтворити безкоштовний сайтWebnode