16 днів без насилля

26.11.2015 09:08

Впродовж останніх років 3 25 листопада по 10 грудня в усіх регіонах України проходить акція «16 днів проти  насильства» в рамках якої проводяться заходи спрямовані на попередження і подолання насильства в сім’ї та насильства загалом.  Так, 25.11.2015 року Дунаєвецьким районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді в Чаньківській ЗОШ було організовано та проведено захід на тему: «Скажемо насильству «Ні»

Метою проведення якого було привернення уваги та  підвищення обізнаності учнівської  молоді з питань попередження насильства, жорстокого поводження, ознайомлення з нормативно-правовою базою, протидії торгівлі людьми, забезпечення рівних прав чоловіків та жінок, захисту прав жінок  і дітей.

До заходу долучились спеціаліст 1 категорії сектору опіки та піклування, усиновлення та сімейних форм виховання служби у справах дітей – Блажеєва Ірина Миколаївна, завідуюча сектором у справах сім’ї управління соціального захисту населення  - Войткова О.О., інспектор міжрайонного відділу кримінально-виконавчої інспекції, лейтенант внутрішньої служби  Жарков А.А., провідний спеціаліст відділу соціальної роботи ДРЦСССДМ Дзіневська В.В.

В ході даної зустрічі фахівці намагались залучити  учнів до участі в акції, донести  присутнім, що насилля є порушенням прав людини, сформувати переконання, що насиллям над іншою особистістю не досягнеш успіху, не реалізуєш своєї мети, не завоюєш довіру та повагу людей.

Проблема насильства в родині в даний час є досить гострою. Її небезпечність полягає в тому, що прояви насильства і жорстокості в сім'ї не лише руйнують гармонію і злагоду в родині, а й виступають однією з передумов злочинності в суспільстві загалом. Ця проблема небезпечна ще й тим, що від неї страждають діти. Страждають як від насильства стосовно себе, так і спостерігаючи за насильством у своїй сім'ї, що спричиняє перенесення такого негативного досвіду у майбутнє власне доросле життя. 95 відсотків потерпілих від домашнього насилля це жінки, в окремих випадках страждають діти. На обліку центру соціальних служб знаходиться 36 сімей, в яких зафіксовано випадки скоєння насилля, а також 5 випадків насилля над дітьми.  Причому мова йде не лише про явні форми фізичного насилля, але й про його скриті форми ( психологічне). Насилля не завжди можна побачити, результати насилля у родині не бачать зовсім, адже вони приховані від інших під страхом або почуттям сорому. Але якщо бути уважним тоді є шанс розпізнати його... Не будьмо байдужими до людей які нас оточують!

На завершення заходу учням було продемонстровано відеоролик на дану тематику, наголошено на правах та обов’язках, вручено  пам’ятки «Як захистити себе від насилля!».

Директор районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді О. Босакевич

 

 

© 2013 Усі права захищені.

cтворити безкоштовний сайтWebnode