Районний семінар педагогів-організаторів

20.04.2017 14:05

Нещодавно відбувся районний семінар педагогів-організаторів спільно зі службою у справах дітей, центром соціальних служб для сім'ї, дітей і молоді та бюро правової допомоги на тему: «Подолання негативних тенденцій у середовищі учнівської молоді». Зі вступним словом до присутніх звернулася методист-координатор відділу освіти Дунаєвецької РДА Ситар Тетяна Станіславівна. Вона звернула увагу на те, що тема семінару надзвичайно актуальна, оскільки в Україні останнім часом намітилась невтішна тенденція до збільшення проявів негативної поведінки серед підлітків та молоді.

Проблему дитячої бездоглядності і безпритульності, попередження жорстокого поводження в сім'ї та позасімейним оточенням окреслила у своєму виступі начальник служби у справах дітей Яворська Наталія Володимирівна.

Директор ДРЦСССДМ Босакевич Оксана Леонідівна ознайомила присутніх з напрямками роботи центру та проблемами, які найчастіше доводиться вирішувати працівникам організації по питанню раннього виявлення сімей зі складними життєвими обставинами та профілактикою соціального сирітства. Тому доцільно було б педагогам шкіл долучатись до соціальних інспектувань сімей, діти яких відвідують навчальні заклади.

Шалигіна Тетяна В'ячеславівна розповіла про надання безоплатної правової допомоги неповнолітнім та роботу Дунаєвецького відділення Бюро вторинної правової допомоги.
   Підводячи підсумки Ситар Тетяна Станіславівна зазначила, що метою таких заходів є допомога молоді обрати вірний шлях у житті, попередити прояви протиправної поведінки та профілактика негативних явищ. Важливо, щоб усі усвідомлювали й розуміли, що завдяки злагодженій співпраці можливо досягнути гарних результатів в роботі, тим менше в громаді та суспільстві буде кризових сімей, соціальних сиріт, безробітних людей, соціально неадаптованих осіб,  жебраків, людей із соціально-небезпечними хворобами.

© 2013 Усі права захищені.

cтворити безкоштовний сайтWebnode