Мобільно-консультативний пункт соціальної роботи ДРЦСССДМ продовжує свою роботу спільно з кримінально – виконавчою інспекцією.

07.04.2015 14:27

На початку квітня 2015 року, в рамках діяльності «Мобільного консультаційного пункту соціальної роботи», при Дунаєвецькому районному центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді було проведено захід в Дунаєвецькій  ЗОШ I-III ступенів № 4  з метою проведення інформаційно-просвітницької роботи серед учнівської молоді, спрямованої на формування стандартів позитивної поведінки, популяризації здорового способу життя, профілактики протиправної поведінки, розширення правових знань.

До роботи МКП активно продовжують долучати працівників кримінально-виконавчої інспекції. Основною метою такої співпраці є допомогти молоді обрати вірний шлях у житті, попередити прояви протиправної діяльності, профілактики негативних явищ  серед учнівської молоді. Для досягнення зазначеної мети спеціалісти постійно шукають методи впливу на кожну особу індивідуально та розробляють і реалізовують групові заходи профілактичного характеру, спрямовані на зміну світогляду учнівської молоді в позитивну сторону.

Діти  мали змогу отримали цікаву інформацію, прослухати розповіді про те, як психотропні речовини впливають на несформований організм неповнолітніх; дізнатись, як вберегти себе від інфікування ВІЛ, хвороби, яка кожен день забирає життя людей; про права, обов’язки дітей;  основні аспекти особливостей кримінальної та адміністративної відповідальності неповнолітніх, види покарань неповнолітніх;  про роботу, яка проводиться з підлітками, які вже переступили межу закону.

В ході роботи учні із зацікавленням сприймали надану спеціалістами інформацію,  приймали активну участь в дискусіях  та обговоренні практичних життєвих ситуацій, задавали запитання. Також було надано індивідуальні консультації.

На цьому робота мобільно-консультативного пункту не закінчується, учні з нетерпінням чекають нових зустрічей з працівниками центру та нової цікавої інформації.

 

 

 

А.І.Верещинська, провідний спеціаліст відділу соціальної роботи директор районного центру соціальних служб для сімї, дітей та молоді

В.М. Гуцол, заступник начальника Дунаєвецького МРВ КВІ  УДПтС України у Хмельницькій обл., капітан внутрішньої служби.

© 2013 Усі права захищені.

cтворити безкоштовний сайтWebnode