Кожній дитині – повноцінну сім’ю.

25.11.2013 13:48

     Кожна дитина від народження і до повноліття потребує турботи і любові своїх близьких, рідних, а особливо батьків. Та інколи стається так, що дитина залишається одна зі своїми проблемами, страхами, тривогами. І в повсякденному житті, долаючи труднощі вона плекає надію. Надію про тепло материнських рук, лагідну посмішку та надійне татове плече. Нажаль на даний час  не всі дітки виховуються в сім’ях, не всі знають що таке тепло та затишок рідної домівки, смачна мамина вечеря...

     Тому всі зусилля працівників центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді направлені на пошук кандидатів у прийомні батьки та батьки-вихователі, які б змогли взяти на виховання дитину-сироту або позбавлену батьківського піклування, подарувати їй свою любов, ласку та впевненність у завтрашньому дні. Адже інтернатні заклади не дають можливості підготувати дітей до самостійного життя, діти зростають без батьківської турботи та частково ізольовані від соціуму. Спеціалісти та фахівці центру,  які  є небайдужими до існуючої проблеми соціального сирітства, проводять  пропаганду сімейних форм виховання дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування в громаді, проводять спільну роботу з сім’ями, які перебувають в складних життєвих обставинах та роботи з сім’єю як осередком виховання дитини в суспільстві. Для цього створюються прийомні сім’ї та дитячі будинки сімейного типу.

     Метою створення дитячих будинків сімейного типу та прийомних сімей є забезпечення належних умов для виховання в сімейному оточенні дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Дитячий будинок сімейного типу – окрема сім’я, що створюється за бажанням подружжя, або окремої особи, яка не перебуває в шлюбі, які беруть на виховання та спільне проживання не менш як 5 дітей-сиріт чи дітей, позбавлених батьківського піклування. Вихованці перебувають у дитячому будинку сімейного типу до досягнення ними 18-річного віку, а в разі продовження навчання  у професійно-технічному, вищому навчальному закладі I-IV рівня акредитації – до його закінчення, але не пізніше досягнення ними 23-річного віку. Прийомна сім’я створюється коли на виховання беруть 1-4 дітей-сиріт чи дітей, позбавлених батьківського піклування.

    На даний час в Дунаєвецькому району функціонує 3 дитячих будинки сімейного типу в  яких виховується 19 дітей-вихованців та 6 прийомних сімей в яких виховується 10 прийомних дітей.

    Якщо ви не байдужі до долі дітей залишених без батьківського піклування звертайтесь до ЦЕНТРУ СОЦІАЛЬНИХ СЛУЖБ ДЛЯ СІМ’Ї, ДІТЕЙ ТА МОЛОДІ. (м.Дунаївці, вул Шевченка, 65 2-й поверх, т. 31256 ).

                                                        Провідний спеціаліcт відділу соціальної роботи- Верещинська А.І.

© 2013 Усі права захищені.

cтворити безкоштовний сайтWebnode