Гіпертонія - не вирок

01.05.2014 08:16

150 років – саме такий термін в середньому визначили дослідники для людського організму. Можливо, і це не межа, проте, на жаль, наших резервів вистачає на середню тривалість життя 70 років з хвостиком. І причина тому – як вплив навколишнього середовища, так і шкідливі звички та неправильний спосіб життя. Звідси – передчасне виснаження та різноманітні хвороби.

Темі гіпертонії було присвячено засідання клубу за інтересами «Здоров’я», яке організувала і провела заввідділом обслуговування ЦБС Ніна Сохатюк. Гостею заходу була лікар-кардіолог районної поліклініки Юлія Сабадах. Вона розповіла присутнім, а це були читачі відділу, фахівці із соціальної роботи ДРЦСССДМ, про фактори, що спричиняють прогресування хвороби. Донині невідомі причини виникнення цієї хвороби, тим часом як близько 2 мільярдів людей на планеті страждають від гіпертонії. Лише 30 відсотків знають про свою хворобу, а лікує її тільки половина з них. І це в той час, коли у структурі смертності серцево-судинні захворювання утримують сумну першість.

Присутні мали змогу поставити питання фахівцю, на які отримали детальні та вичерпні відповіді і рекомендації. А ще Юлія Іванівна та Ніна Василівна у вигляді невимушеної бесіди інформували учасників заходу про методи профілактики цього підступного захворювання, індивідуальні особливості лікування.

Пожиттєва перспектива прийому препаратів – ще далеко не найгірший варіант, якщо йдеться про поліпшення самопочуття.

Людмила Весела

© 2013 Усі права захищені.

cтворити безкоштовний сайтWebnode