Фестиваль у Всесвітній день боротьби зі СНІДом

01.12.2015 13:41

Як відомо, СНІД - одна з найважливіших проблем з якою людство ввійшло у ХХІ століття.
Серед численних хвороб, від яких нині страждає людство, синдром набутого імунного дефіциту (СНІД) є однією з найтяжчих. Цю хворобу спричиняє особливий збудник - вірус імунодефіциту людини. СНІД був виявлений наприкінці 70-х - на початку 80-х років минулого століття, тобто зовсім недавно. Але вже на сьогодні захворювання зареєстровано практично в усіх країнах світу. Щодня на планеті СНІДом заражується до 7 тис. осіб. Не обминула біда й Україну. Найбільше ВІЛ-інфікованих, хворих на СНІД та померлих від нього зареєстровано в Дніпропетровській, Донецькій, Луганській, Закарпатській областях. Сумний рекорд дають міста Одеса і Київ.
Глобальна пандемія ВІЛ-інфекції – це сувора реальність нашого часу, про яку варто пам’ятати всім. Війна на сході країни, вимушені переселенці, військова служба, доступ до окупованих територій — все це додає фактори ризику для більшого розповсюдження хвороби. Не виходячи з дому, ми можемо отримувати будь-яку інформацію, підкоривши Інтернет. Але не завжди нам підкоряється власне життя. І тут нам варто буди поінформованими про ризики. 

   

 

По всьому світі 1 грудня говорять про СНІД. І ми усі сьогодні будемо говорити про СНІД. 

"Ми за здорвий спосіб життя" розпочався районний фестиваль у Будинку творчості школярів. На фестиваль запрошено Дунаєвецький районний центр соціальних служб для сімї, дітей та молоді, який представляла начальник відділу соціальної роботи Ольга Вольська, психолога із кабінету "Довіра" центральної районної лікарні, а також учні районних шкіл, які презентували чудові виступи. Хочеться відміти Маківський колегіум, де учні не лише агітували за здоровий спосіб життя. а й показали свої творчі здібності.  Нехай усе жахливе, що сталося з іншими, обійде нас, залишиться далеко-далеко. Нехай кожна людина до кінця усвідомить усю небезпеку, яку несе СНІД, і зробить усе можливе, щоб уберегти себе і своїх близьких та рідних від цієї страшної інфекції, бо СНІД може увійти практично в кожен дім, кожну сім’ю. 

© 2013 Усі права захищені.

cтворити безкоштовний сайтWebnode