Фахівці із соціальної роботи Дунаєвецького РЦСССДМ

09.08.2013 07:55

   Серед пріоритетних напрямків державної соціальної політики України першочерговим завданням є вжиття заходів щодо посилення соціальної роботи з сім’ями, які перебувають в складних життєвих обставинах, з метою забезпечення прав кожної дитини на зростання і виховання в безпечному сімейному середовищі. Основна увага приділяється тим, хто не може забезпечити себе самостійно: дітям – сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування, багатодітним сім’ям та сім’ям з дітьми, які опинилися в складних життєвих обставинах, аслідки яких вони не можуь подолати за допомогою власниз засобів та можливостей.

     В липні 2012 року до штату Центру соціальних служб були введені посади фахівців із соціальної роботи, які працюють з метою оптимального охоплення вразливих категорій населення соціальними послугами, виявлення сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах, вивчення потреб сімей та вчасного планування  методів допомоги. 

Протягом першого півріччя фахівцями із соціальної роботи та спеціалістами Центру  було здійснено 910 соціальних інспектувань за результатами яких рішенням дорадчого органу, координаційної ради з питань сім’ї 84  сім’ї взято під соціальний супровід. Загалом під соціальним супроводом перебувало 142 сім’ї.  З досягненням позитивного результату знято 20 сімей та 10 осіб які перебували в складних життєвих обставинах, без досягнення позитивного результату 2 особи. Тоді як протягом  2012 року було проінспектовано 332 сім’ї. З досягненням позитивного результату протягом першого півріччя  2012 року знято 14 сімей та 10 осіб, без досягнення позитивного результату  5 сімей та 2 особи, 1 особу у зв’язку зі зміною місця проживання.

         Результатом роботи фахівців із соціальної роботи та спеціалістів Центру в першому півріччі 2013 року є: оформлення документів, що засвідчують особу  8 особам, оформлення  відсутніх документів 21 особі, організація медичних оглядів 119 особам, організація лікування 39 особам, надано допомогу в оформленні групи інвалідності 16 особам, працевлаштовано 26 особам, влаштовано в навчальні заклади 14 дітей, надано гуманітарну допомогу 187 особам, надано допомогу в зборі необхідних документів для оформлення соціальних виплат 135 сім’ям, 5 дітей повернуто з інтернатних закладів в біологчні сім’ї,  вирішено та покращено житлово-побутові умови проживання 133 сім’ям (здійснення поточних ремонтів, створення умов для повноцінного життя та розвитку дітей), поставлено на облік в РЦЗ 14 осіб, надано допомогу в отриманні інвалідного візка 3 особам, влаштовано в спеціалізовані заклади 3 осіб, надано допомогу в зборі документів для надання статусу багатодітної сім’ї 60 сім’ям, надано допомогу в отриманні палива 4 сім’ям, поставлено на облік в управління освіти, молоді та спорту для оздоровлення  в літній період 66 дітей.

З метою підвищення кваліфікаційного рівня фахівців із соціальної роботи Хмельницьким обласним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді у 2013 році заплановано  проведення чотирьох короткострокових семінарів-навчань. В березні та червні 2013 року троє фахівців пройшли навчання  в Хмельницькому центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій  за програмою семінару “Актуальні питання здійснення ЦСССДМ соціальної роботи з сім’ями, які перебувають в складних життєвих обставинах” та отримали сертифікати. 

         Щочетверга в Центрі відбуваються наради на яких обговорюються актуальні питання соціальної роботи в районі та шляхи їх вирішення. Спеціалісти Центру надають методичну допомогу фахівцям із соціальної роботи  та здійснюють супервізіїї сімей та осіб, які перебувають у складних життевих обставинах.

___________________________________________________________________________
При Центрі працює 22 фахівці із соціальної роботи

 Діяльність фахівця спрямована на організацію надання психологічних, соціально-педагогічних, юридичних, інформаційних, соціально-економічних, соціально-медичних послуг відповідно до вимог чинного законодавства.

Завданням фахівця є участь у реалізації державної соціальної політики в сільській, селищній громаді, мікрорайоні міста шляхом здійснення соціальної роботи з вразливими категоріями дітей та сім'ями з дітьми й надання їм соціальних послуг.

© 2013 Усі права захищені.

cтворити безкоштовний сайтWebnode